PCB Libraries Forum Homepage
Forum Home Forum Home > PCB Footprint Expert > Questions & Answers
  New Posts New Posts RSS Feed - FP Designer Not Saving Outline Width Changes
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

FP Designer Not Saving Outline Width Changes

 Post Reply Post Reply
Author
Message
ChrisChris View Drop Down
Advanced User
Advanced User


Joined: 03 Nov 2021
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ChrisChris Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: FP Designer Not Saving Outline Width Changes
    Posted: 15 Feb 2022 at 1:13pm
FP Designer is not saving changes I make to the silkscreen outline width.

Starting footprint / silkscreen outline width as follows:



After making and accepting changes to 0.10mm. About to update selected row...



After reloading view for the selected row. Outline width has reverted to 0.15mm.




Back to Top
Tom H View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 05 Jan 2012
Location: San Diego, CA
Status: Offline
Points: 5239
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tom H Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Feb 2022 at 2:00pm
When you change the drafting outline width locally, it does not save to FPX. 

No Options save to FPX. 

You change the Local Option and save footprint to FPX and then when you reopen the footprint from FPX it will apply the Master Silkscreen Outline Width. 

There is a workaround for this. You can insert any of the Drafting Outlines manually. 

You determine Outline: 
  • Shape - Line, Rectangle, etc. 
  • Width
  • Layer
  • Location
You would need to turn the FP Designer silkscreen outline Off. Then manually insert your custom outline. 

Save to FPX and everything saves and comes back perfect. 

Stay connected - follow us! Twitter - LinkedIn
Back to Top
ChrisChris View Drop Down
Advanced User
Advanced User


Joined: 03 Nov 2021
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ChrisChris Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Feb 2022 at 6:11pm
OK, I will do them manually. Thanks Tom!
Back to Top
Tom H View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 05 Jan 2012
Location: San Diego, CA
Status: Offline
Points: 5239
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tom H Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Feb 2022 at 9:42pm
If you know the Length and Width, adding a silkscreen rectangle outline would be 30 seconds. 

Here are the shapes you can auto-create, but you need to know the Length & Width & Location. 


 
Stay connected - follow us! Twitter - LinkedIn
Back to Top
ChrisChris View Drop Down
Advanced User
Advanced User


Joined: 03 Nov 2021
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ChrisChris Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Feb 2022 at 9:36am
Yep, I made the changes manually pretty quickly. Thanks, Tom!
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.078 seconds.